1.Margarynę z wodą, cukrem, i kakao roztopić w rondelku i ostudzić. Mąkę z proszkiem do pieczenia połączyć. Z białek ubić pianę. Do mąki dodać żółtka, zimną masę, wymieszać. Do ciasta dodać białka i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na tortownicę (ja wyłożyłam pergaminem). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez około 30 min. Z ostudzonego ciasta 1,5 cm od brzegu, na głębokość 0,5-1 cm wydrążamy ciasto i odkładamy na bok. Dziurę po cieście wykładamy pokrojonym bananem.
2.Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Śmietany ubić z cukrem i fixami. Śmietanę delikatnie wymieszać z wiórkami czekolady. Ubitą śmietanę wykładać na ciasto formując kopiec, następnie posypać równomiernie rozkruszonym ciastem. Gotowe ciasto przykryć i przechowywać w lodówce.
Komentarze