Kopiec kreta

0 (0 ocen)

  • 50 min

Lekki jak pianka

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na spód: 20 dkg herbatników czekoladowych, 1 czekolada gorzka, łyżka masła Masa I: 500ml soku wiśniowego, budyń śmietankowy, pół opakowania galaretki wiśniowej, słoik wiśni, 3 łyżki cukru Masa II: 330g śmietany 30%, łyżka żelatyny, 2 łyżki pudru cukru

Kopiec kreta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem i czekoladą. Wyłożyć tortownicę i ubić ręką. Sok wymieszać z cukrem, ugotować na nim budyń i połączyć z wiśniami i galaretką. Ostudzić i wylać na ciastka. Śmietane ubić z pudrem i połączyć z rozpuszczoną żelatyną.Wylać na budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy