Koperty z parówką i kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczna, niezwykle prosta i tania przekąska

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    20 dag kapusty kiszonej
    6 cienkich parówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koperty z parówką i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pociąć na 12 równych prostokątów. Parówki przeciąć na pół. Na sześciu kwadratach ułożyć porcje kapusty i po połowie parówki. Wierzch przykryć drugim kwadratem z ciasta francuskiego. Brzegi ze wszystkich stron docisnąć widelcem. Koperty układać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec 20 - 30 minut w 180 st C. Podawać na ciepło najlepiej polane dowolnym sosem np. ketchupem, pomidorowym lub czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować