Koperty z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nieskomplikowane danie , a jakie smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 dużych liści z kapusty pekińskiej
    2 białe surowe kiełbaski (ok 200 g )
    8 średnich plasterków sera żółtego
    jajko
    bułka tarta do panierowania
    sól
    olej do smażenia

Koperty z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy liście kapusty, myjemy odcinamy grubsze części .
    Liście wrzucamy do osolonego wrzątku na 1-2 minuty, aby zmiękły.
    Odcedzamy i studzimy.
    Kiełbaski wyciskamy na talerz, rozgniatamy widelcem.
    Na każdy liść kładziemy po łyżce masy mięsnej, przykrywamy serem
    (plaster sera musi być węższy od liścia).
    Liście składamy w kopertę, panierujemy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor.
    Podajemy z ziemniakami z wody i ogórkiem kiszonym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy