KOPERTY Z JABŁKAMI

4.5 (150 ocen)

  • 10 min

Chrupiące, nietuczące "koperty". Odpowiednie na drugie śniadanie.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 12 ciastek:
    2 gotowe ciasta francuskie
    2-3 jabłka
    cynamon
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Koperty z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KOPERTY Z JABŁKAMI 1. Cista pokroić każdy na 6 kwadratów . Jabłka obrać ze skórki ,
    przekroić na ćwiartki , usunąć gniazda nasienne , a następnie
    pokroić
    w plastry. Wymieszać z cynamonem. Na każdy kwadrat układać po kilka
    plasterków jabłka. Składać rogami do środka formując kopertę.
    Przyciskać palcami środek i rogi , żeby ciasto się skleiło. Kopert
    układać na natłuszczonej blaszce pamiętając o odstępach (ciasto
    rośnie w trakcie pieczenia). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w
    temp. 220 st do zrumienienia. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Porady

Moja rada: Koperty można przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować