Kopertkowe jabłonki

0 (0 ocen)

Do niedawna były to moje ulubione przysmaki z cukierni, teraz cieszę się, że mogę je zrobić sama i zajadać się z rodzinką bez końca.... :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
    1 białko
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny

Kopertkowe jabłonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i pokrojone w kostkę jabłka połączyć z cynamonem, sokiem z cytryny i cukrem .

  • 2. Z ciasta francuskiego wydzielić kwadraty.
  • 3. Na jedną część (dół) układamy przygotowany farsz, a drugą (góra) przykrywamy farsz, robiąc przy tym kilka nacięć.
  • 4. Dokładnie sklejamy brzegi.
  • 5. Na koniec smarujmy kopertki białkiem.
  • 6. Piec w temp. 170 st. przez ok. 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy