KOPERKOWY MAMUT

3 (1 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna wersja podania mamuta, inna niż w bułeczce z masełkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • - 50 dkg fasoli mamut
    - 1/2 pęczka koperku
    - kilka gałązek natki pietruszki
    - 1 średnia cebula
    - 2 łyżki pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
    - 2 łyżki oliwy + 1 łyżka masła
    - gałka muszkatołowa.
    - sól
    - 1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koperkowy mamut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koperkowy mamut 1. Fasolkę umyć i poobcinać końcówki. Ugotować w osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzić.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę, koperek i natkę posiekać drobno.
    Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i usmażyć cebulę z papryką. Dodać łyżkę wody i lekko poddusić. Dodać koperek, natkę i mamuta. Oprószyć gałką muszkatołową. Dusić jeszcze ok 5 minut pod przykryciem.
  • 2. Podawać na gorąco jako osobne danie.

Porady

Tak przyrządzonego mamuta można podawać jako danie obiadowe, lub przystawkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Masło Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować