Koperkowa mizeria na zimę

4.48 (155 ocen)

Mizeria na zimę, idealna do obiadu.

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy ( w proszku)
    pęczek świeżego koperku

    Zalewa:

    1,5 litra wody
    0,5 szklanki octu
    3 łyżki soli
    7 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Przetwory

Koperkowa mizeria na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mizeria 1. Ogórki obrać, pokroić w plasterki. Koperek drobno posiekać. Ogórki wymieszać z koperkiem i sosem sałatkowym.
  • mizeria 2. Sałatkę włożyć do czystych i wyparzonych słoików. Składniki na zalewę zagotować. Zalać nią sałatkę. Zakręcić . Pasteryzować około 7 minut . Odstawić do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować