Racuchy drożdżowe z owsianką i jabłkami na jogurcie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić zaczyn (ciepłe mleko + drożdże, 3 łyżki mąki, cukier).Odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia około 20 -30 min.
2.Następnie gdy zaczyn jest gotowy dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy drewnianą łyżką i odstawiamy na około godziny pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
3.Ciasto powinno mieć bardziej gęstą masę niż na naleśniki. Gdy ciasto jest za rzadkie dodajemy więcej mąki, a gdy zbyt gęste to więcej ciepłego mleka.
4.Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na małym ogniu z obu stron.
Porady
racuchy podajemy z cukrem pudrem albo owocowym jogurtem.
Komentarze