KONFITURA ŻURAWINOWA

4.99 (150 ocen)

  • 20 min

Pojawily sie juz owoce żurawiny więc oczywiście musiałam sie w nią zaopatrzeć i przygotować tę bardzo prostą w wykonaniu konfiturę która jest wspaniałym dodatkiem do mięs, ciast i deserów.

  • 20 min

Składniki:

  • 35 dag świeżych owoców żurawiny
    2/3 szklanki cukru pudru
    1/2 szklanki soku pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.99 (150 ocen)

Konfitura żurawinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1y5e31e 1. Żurawinę umyć pod bieżąca wodą, przełożyć do garnka, dodać resztę składników i zagotować.Gotować przez ok. 20 minut, w trakcie gotowania żurawina będzie pękać i pryskać sokiem można więc garnek nakryć pokrywką, co jakić czas mieszać. Podawać na zimno lub ciepło.

Porady

Jesli chcemy aby konfitura byla słodsza można dodac więcej cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Konfitura żurawinowa Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować