Konfitura z truskawek i pianek marshallow

0 (0 ocen)

Zastanawiam się czy coś smakuje lepiej od tej konfitury.....Absolutnie nie !Genialne połączenie smaków pianki, truskawek, wanilii i nutki cytryny.

Składniki:





  • Składniki :
    1kg truskawek,
    opakowanie cukru żelującego 500g 2:1,
    sok z 2 cytryn,
    laska wanilii,
    300g pianek marshallow,
    100ml kremówki.

Konfitura z truskawek i pianek marshallow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • konfitura z truskawek 1.
    Przygotowanie : Truskawki umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Wsyp cukier żelujący do truskawek, wlej sok z cytryny oraz laskę wanilii przekrój na pól , wyciągnij miąższ i wrzuć do garnka. Dokładnie połącz składniki i odstaw na 30 minut. Masę truskawkową zagotuj ciągle mieszając. Gotuj 3-5 minut. Konfiturą natychmiast napełnij słoiczki do 2/3 wysokości. Do osobnego garnka wrzuć pianki pokrojone na kawałki, dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu cały czas mieszając aż pianka się rozpuści. Dopełnij masą piankową słoiki. Zakręć i odwróć do góry dekielkami na 5 minut. Po tym czasie postaw słoik w normalnej pozycji i pozostaw do ostygnięcia.

    Słoiki można przechowywać w lodówce do 4 tygodni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy