KONFITURA Z PIGWY

4.96 (163 ocen)

  • 60 min

Jeśli chodzi o przetwory z pigwy, to jest moja ulubina konfitura - w chłodne dni do herbatki, albo na pieczywo..pyszna..domowa

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg owoców pigwy
    1 kg cukru
    1/2 szklanki wody
    sok z 1/2 cytryny
    8 gozdzików
Wystaw ocenę:

4.96 (163 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z pigwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pigwę obieramy,kroimy na ćwiartki, zasypujemy cukrem. Odstawiamy, najlepiej na noc. Po tym czasie dolewamy wodę, gotujemy ok 40 minut,aż owoce będą miękkie. Dodajemy sok z cytryny, gozdziki, gotujemy jeszcze ok 15 minut na wolnym ogniu, mieszając . Gorące przekładamy do słoiczków, odwracamy do góry dnem, już nie pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Goździki Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować