Konfitura z derenia

4.46 (186 ocen)

Konfitura idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, czy serów. Jej słodko-kwaskowaty smak idealnie pasuje do tego typu dań!Taką konfiturę wykorzystuje także do przygotowania Wielkanocnego chrzanu:).

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 kg owoców derenia,
    • 200 gram cukru,
Wystaw ocenę:

4.46 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z derenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • usuwanie pestek 1. Owoce myjemy i osuszamy. Z gotowych usuwamy pestki. Po usunięciu pestek zostało mi ok 0,5 kg owoców, do których dodajemy cukier. Całość stawiamy na ogniu i smażymy na wolnym ogniu. Konfitura powstaje bardzo szybko. Była gotowa już po 30 minutach smażenia.
    Jeszcze ciepłą przekładamy do słoiczków i dokładnie zamykamy. Jeśli zamierzamy trzymać ją przez dłuższy czas słoiczki z konfiturą pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować