Konfitura z czereśni na pikantnie

4.49 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepsze konfitury robiła moja babcia .....

Składniki:

  • -czereśnie ciemne 1 kg
    -cukier trzcinowy 1 kg
    -cytryna sok 1 sztuka
    -chilli 2 szczypty
    -imbir 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Konfitura z czereśni na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie umyć, pozbawić ogonków, wydrylować.
  • 2. Do garnka wlać szklankę wody, dodać cukier, gotować mieszając żeby cukier się rozpuścił.
  • 3. Wkładać partiami czereśnie do gotującego się lukru.
    Gotować około 5 minut na małym ogniu.
  • 4. Konfiturę mieszać, robiąc ruchy całym garnkiem.
  • 5. Odstawić do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić ponownie garnek na mały ogień i powtórzyć czynności 4 razy.
  • 6. Jak konfiturę wstawi się do ostatniego zagotowania, dodać imbir, chilli , sok cytrynowy.
  • 7. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych małych słoiczków.
    Słoików nie potrzeba pasteryzować.
    SMACZNEGO!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować