Konfitura z czereśni

4.5 (201 ocen)

  • 60 min

Jest to unikatowy przepis mojej rodziny. Wszyscy się ta konfitura objadamy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kilogram czereśni
    konfiturke
    0,5 kilograma cukru
    1/3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z czereśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć i wydrylować 1 kg czereśni.
  • 2. 1/3 szklani wody wlewamy do garnka, wsypujemy wydrylowane czereśnie i konfiturkę. Podsmażamy ok. 30 min
  • 3. Do podsmażonych czereśni dodajemy ok. 0,5 kg cukru. Podsmażamy przez 5 minut razem z cukrem. Gotową konfiturę nakładamy do słoiczków.
    Gotowe!

Porady

Jest to porcja na 5 małych słoiczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować