Konfitura z arbuza

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

zmodyfikowany przepis z gazety. Pierwszy raz robiłam i bardzo smaczny.

  • 40 min

Składniki:

  • duży arbuz
    2 cytryny
    cukier po 1,5 łyżeczki na słoiczek
    goździki po 3-4 sztuki na słoiczek
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać arbuza w kostkę, wybrać pestki. Sparzyć cytrynę i pokroić w plasterki. Do umytych słoiczków włożyć po plasterku cytryny, goździki i arbuza (lekko upchać), zalać sokiem puszczonym przez arbuza i wsypać po 1,5 łyżeczki cukru i odrobinę cynamonu. Pasteryzować ok. 13 minut od zagotowania.

Porady

Należy pasteryzować 2 dni pod rząd, tak jak przetwory z dyni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Cukier Cynamon Cytryna Goździki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować