Konfitura z rabarbaru i truskawek

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 godz. 50 min
  • Dla 6 osób

Robię bardzo dużo zapasów na zimę, szczególnie dżemy i konfitury, bo bardzo je lubimy;)

  • 25 godz. 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg truskawek,
    1/2 kg rabarbaru,
    1,20kg cukru,
    pomarańcza.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z rabarbaru i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić w ćwiartki. Rabarbar oczyścić, umyć pokroić w kostkę. Zasypać cukrem, odstawić na całą noc. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, wyszorować. Zetrzeć skórkę z 1/4 pomarańczy i wycisnąć sok z całej pomarańczy. Dodać do owoców. Gotować ok. godziny na małym ogniu. Odstawić na całą noc, następnego dnia gotować kolejną godzinę na małym ogniu. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Rabarbar Truskawki Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować