Konfitura morelowa

3.33 (3 ocen)

  • Dla 1 osoby

Idealna do ciast, tortów, naleśników i innych deserów. Słodka i słoneczna konfitura morelowa.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1,5 kg moreli
    500 g cukru żelującego 3:1
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura morelowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki. Wrzucić owoce do garnka, wlać odrobinę wody o podsmażyć owoce aż się rozpadną. Dodać cukier żelujący i gotować 3 minuty. Przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić, pozostawić do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować