Konfitura cebulowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso czy ser ona jest najlepsza

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula biała: 3 sztuki
    - ocet winny z czerwonego wina: 4 łyżki
    - cukier brązowy: 4 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - oliwa: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka lub półksiężyce. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy cebulę i odrobinę solimy, smażymy do momentu aż cebula będzie lekko brązowa i przede wszystkim miękka.
  • 2. Dodajemy ocet winny i cukier cały czas mieszając. Zwiększamy ogień. Czekamy aż cukier się rozpuści, ocet trochę odparuje a cebula będzie kleista i skarmelizowana.
  • 3. Przekładamy konfiturę do słoiczka lub czekamy aż wystygnie na patelni by dodać ją jako dodatek do ulubionych dań
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować