Kompot z truskawek

0 (0 ocen)

Ten kompot jest chyba moim najlepszym smakowym wspomnieniem gorących dni , dziecięcych wakacyjnych zabaw i beztroskiego lata . Słodki , orzezwiający , doskonały do obiadu . Polecam !

Składniki:

  • 1 - 1,5 kg truskawek

    6 litrów wody

    1,5 szklanki cukru

Kompot z truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki oczyszczamy i wrzucamy do dużego garnka . Zalewamy wodą i wsypujemy cukier . Całość zagotowujemy , po czym zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez 30-40 minut na wolnym ogniu . Następnie wyłączamy gaz , nakrywamy pokrywką i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia . Przechowujemy w lodówce .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy