Kompot z suszu owocowego

4.5 (147 ocen)

Kompot z suszu to obowiązkowy dodatek na wigilijnym stole.

Składniki:

  • 0,5 kg suszonych owoców-morele,jabłka,gruszki,śliwki
    3 szt goździki,
    kawałek cynamon w lasce,
    do smaku cukier,
    3 l woda
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kompot z suszu owocowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody dodać suszone owoce i zostawić najlepiej na noc.Dodać goździki,laskę cynamonu i gotować do miękkości owoców.Na koniec dosłodzić do smaku.Podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować