Kompot z suszu

0 (0 ocen)

  • 45 min

To jest wyjątkowy smak, nie tylko na świąteczny wieczór.

  • 45 min

Składniki:

  • 20 dag suszonych śliwek
    10 dag suszonych moreli
    10 dag suszonych jabłek
    5 dag suszonych gruszek
    pomarańcza
    cytryna
    5 goździków
    kawałek kory cynamonu
    gwiazdka anyżku
    miód do osłodzenia

Kompot z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone owoce opłukać , osuszyć i zalać w garnku 3 - 3,5 litami przegotowanej wody. Odstawić na ok 1 godz.
    Cytrynę i pomarańcze sparzyć i pokroić w plastry, i dodać do napęczniałych owoców. Dodać również goździki, cynamon, anyż .
    Kompot gotować 20 min. Owoce nie powinny się rozpaść.
    Dodać miód do smaku.
    Można schłodzić . Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy