Kompot z gruszek

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kompot z gruszek

  • Łatwy

Składniki:

  • - gruszki: 1 kilogram
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - woda: 1 litr
    - sok z cytyny: 0.5 sztuki

Kompot z gruszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, obrane gruszki pokroić w ćwiartki lub ósemki. Gruszki gotować w gorącej wodzie z dodatkiem cukru,cukru waniliowego, soku z cytryny do chwili, kiedy będzie je można nakłuć wykałaczką. Gruszki ułożyć ściśle w czystych, pozbawionych zapachu słoikach, po czym zalać gorącą wodą, następnie pasteryzować 25-30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy