Kompot truskawkowy z miętą

0 (0 ocen)

Pyszny i orzeźwiający

Składniki:

  • 0,5 kg truskawek
    1/4 szklanki cukru
    1 gałązka mięty

Kompot truskawkowy z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Truskawki dobrze umyć, usunąć szypułki. Większe owoce przekroić na pół. Wrzucić do garnka. Wsypać około ćwierć szklanki cukru, zamieszać.

    Dodać opłukaną gałązkę mięty. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować 2-3 minutki. Ostudzić. Przelać do dzbanka i schłodzić w lodówce.

    Pyszny kompot truskawkowo-miętowy pić schłodzony z kostkami lodu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy