kolorowy torcik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

ciasto dla małych i dużych.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 3 galaretki o różnych kolorach ja użyłam wiśniowej brzoskwiniowej szafirowej (galaretka wieloowocowa) i 2 truskawkowe
    - 6 serków homogenizowanych 125g
    - truskawki do dekoracji
    - okrągłe biszkopty

Kolorowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty układamy na spodzie okrągłej tortownicy o średnicy 26cm. Wykorzystałam tortownice i odpinanymi bokami aby łatwiej można było wyjąć ciasto.
  • 2. Rozpuszczamy jedna galaretkę w 250ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia
  • 3. Zimna galaretkę mieszamy z dwoma serkami homogenizowanymi na jednolita masę i gdy zacznie tężeć wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na 30 min.
  • 4. Analogicznie postępujemy z kolejnymi dwoma galaretkami
  • 5. Na wierzchu układamy w dowolny sposób truskawki
  • 6. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500ml gorącej wody. Tężejącą galaretką zalewamy truskawki
  • 7. Wkładamy do lodówki co zastygnięcia na około 2-3 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy