Kolorowy shrek na delicjach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Na końcu dodajemy ocet. Wylewamy na blaszkę o wym. 24x38 cm. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
2.Masa zielona:
2 szkl. soku zagotowujemy. W pozostałym rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego soku, zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy galaretkę w proszku i mieszamy do rozpuszczenia. Przestudzoną masę wykładamy na biszkopt.
3.Masa biała:
ubijamy kremówkę, dodajemy serek a na końcu usztywniacz wymieszany z cukrem pudrem.
4.Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1,5 szkl. wrzącej wody. Galaretkę kiwi rozpuszczamy w 0,5 szkl. wrzącej wody, przelewamy do naczynia, zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Po stężeniu kroimy w kostkę. Ananasa drobno kroimy.
Komentarze