Kolorowy sernik z posypką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto I: jajka utrzyj z cukrem, wsyp przesiane mąki z proszkiem i kisielem, dodaj olej.
2.Ciasto II: jajka utrzyj z cukrem, wsyp przesiane mąki z proszkiem i kakao, wlej olej. Każde z ciast wlej do formy tego samego kształtu i wielkości (25/40cm), piecz po 15 minut w temp.180 st. Wyjmij, ostudz, w każdym cieście powykrawaj szklanką lub literatką kilka kółek i poprzekładaj na zmianę (kakaowe do ciasta z kisielem i odwrotnie).
3.Masa: margarynę utrzyj na jasna masę z cukrem i żółtkami, dodaj ser i budyń. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj. Na spód wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy wyłóż ciasto I, na to połóż połowę masy serowej, wyrównaj, potem ciasto II, na wierzch resztę masy serowej, wygładż. Piecz 40-60 minut w temp.180 st. Po upieczeniu na gorące ciasto wyłóż wiórki kokosowe podsmażone na patelni na łyżce masła.
Komentarze