Kolorowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy w 0,5 l. gotowanej wody,każdą oddzielnie,odstawić do lekkiego stężenia.
Żelatynę rozpuścić w mleku,odstawić do ostudzenia.
2.Ser przecisnąć przez praskę,dodać śmietanę,cukier ,dobrze ubić mikserem. Do ubitej masy serowej,dodać żelatynę,dokładnie wymieszać,podzielić na 3 części.
3.Na brytfannę o wymiarach 25 x 36 wyłożyć biszkopty,na biszkopty część masy serowej,wstawić do lodówki do stężenia.
4.Następnie wylać galaretkę niebieską.
5. Do stężenia odstawiamy po nalaniu każdej warstwy, masa-galaretka-masa.
6. Na masie serowej ułożyć rodzynki i zalać galaretką wiśniową, odstawić na 3 godz. do stężenia.
Komentarze