Kolorowy serniczek z owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny, delikatny i pełen smaków. Idealny w sezonie letnim, ale i nie tylko. Można do niego wykorzystać dowolne sezonowe owoce.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA POSZCZEGÓLNE WARSTWY (ponumerowane od dolnej do górnej):

    1)
    750 g serków homogenizowanych waniliowych
    1/4 fiolki aromatu arakowego
    1 op. żelatyny-fix deserowej (60g)
    2 łyżki cukru

    2)
    200 g twarogu sernikowego z wiaderka
    szklanka wrzątku
    75 g galaretki agrestowej
    łyżka cukru

    3)
    200 g twarogu sernikowego z wiaderka
    100 g galaretki jagodowej
    2/3 puszki brzoskwiń
    1,5 szklanki wrzątku
    łyżka cukru

    4)
    200 g twarogu sernikowego z wiaderka
    75 g galaretki poziomkowej
    szklanka wrzątku
    łyżka cukru

    5)
    250 g truskawek
    75 g galaretki cytrynowej
    1,5 szklanki wrzątku
    2 łyżki cukru


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kolorowy serniczek z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 warstwa - serki przekładamy do miski. Dodajemy aromat, cukier i żelatynę-fix przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wszystko miksujemy. Przekładamy do tortownicy, której dno wykładamy papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki lub zamrażarki do stężenia.
  • 2. 2 warstwa - galaretkę zmiksować ze szklanką wrzątku na jednolity płyn. Dodać cukier i ser. Ponownie zmiksować. Wlać do tortownicy na stężoną już pierwszą warstwę. Odstawić do stężenia.
  • 3. 3 warstwa - galaretki zmiksować z wrzątkiem na jednolity płyn. Dodać ser, cukier i ponownie zmiksować. Na stężonej 2 warstwie w tortownicy poukładać pokrojone w kostkę brzoskwinie i zalać przygotowaną galaretką. Odstawić do stężenia.
  • 4. 4 warstwa - galaretkę zmiksować z wrzątkiem, dodać cukier i ser i ponownie zmiksować. Całość przekładamy na stężoną 3 warstwę. Odstawiamy do stężenia.
  • 5. 5 warstwa - galaretkę miksujemy z wrzątkiem i cukrem na jednolity płyn. Na stężoną 4 warstwę układamy pokrojone w kostkę truskawki a na sam środek - pozostałe brzoskwinie. Zalewamy powoli przygotowaną galaretką i pozostawiamy do stężenia.

Porady

Podajemy prosto z lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować