kolorowy ryz

0 (0 ocen)

  • 15 min

uwielbiam gotować i przyrządzać pyszne potrawy. ten przepis posmakuje nawet niejadkom, bo wygląda smacznie i kolorowo. a na dodatek to lekkie i sycące danie w upalne dni.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
    1 filet z kurczaka
    1 duza marchew
    1 cebula
    szparagówka zielona
    2 szklanki bulionu
    olej do smażenia
    przyprawy: sol, pieprz.zioła prowansalskie, bazylia, oregano
    natka lub szczypiorek

Kolorowy ryz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebule i fileta pokroić w kostkę i usmażyć na oleju .
  • 2. ryz zalać bulionem i gotować na patelni aż do momentu wyparowania wody.
  • 3. szparagówkę podgotować. gdy ryz będzie miękki dodać cebulkę z filetem i szparagówkę.
  • 4. doprawić do smaku przyprawami. na końcu posypać natka lub szczypiorkiem.

Porady

podawać z sałatą masłową skropiona cytryna z jogurtem naturalnym lub inna surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy