Kolorowy omlet

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki, warzywny omlet nasyci brzuch i oko niejednego łasucha. Nie dość, że cudownie smakuje, równie cudownie wygląda.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu
    1 pomidor
    rzodkiewki
    3 ogórki konserwowe
    kilka plastrów wędliny
    kilka plastrów sera
    pół szklanki mleka
    3 łyżki mąki
    2 jajka
    sól
    pieprz

Kolorowy omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieszamy wszystkie składniki 1. ugotuj saszetkę ryżu, pokrój pomidory, rzodkiewkę, ogórki, plastry serca i wędliny w dużą kostkę i wrzuć do miski. Ugotowany ryż dodaj do składników w misce. Wymieszaj. Następnie wbij jajka, dodaj mleko i mąkę. Wszystko wymieszaj i dopraw. Na patelnie podgrzej olej, na rozgrzany olej wlej wymieszane składniki, poczekaj, aż jedna strona się usmaży na tyle, aby można było omlet przewrócić na drugą stronę. Po usmażeniu wyłóż na duży talerz. Omlet gotowy! Smacznego

Porady

Omlet możesz podać z ketchupem, majonezem lub sosem przygotowanym przez siebie. Do omletu możesz wkroić także inne warzywa, takie jakie preferujesz.

Komentarze

Podobne przepisy