Kolorowy motyl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek i cukru ubijamy pianę. Ubijając, dodajemy żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem i lekko mieszamy. Pieczemy 30 minut w tortownicy w 190 °C. Studzimy i kroimy na 3 części.
2.Galaretkę rozpuszczamy. Szklankę mleka odlewamy i rozpuszczamy w nim budynie. Resztę gotujemy z cukrami. Gotujemy budyń. Wystudzony
ucieramy z margaryną.
3.Krążki ciasta nasączamy sokiem z brzoskwiń. Przekładamy masą budyniową (można dodać połowę pokrojonych brzoskwiń). Tort kroimy na pół i odwracamy, sklejamy brzegami. Wierzch smarujemy masą. Na środku
kładziemy pasek galaretki. Ozdabiamy owocami i masą. Boki dekorujemy wiórkami. Czułki motyla robimy z rurek.
Komentarze