Kolorowy motyl

5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest czasochłonny, ale smakuje i wygląda wyśmienicie. Zachwyci każdego.

Składniki:

  • Ciasto:
    8 jajek
    1/2 szkl. cukru
    1,5 szkl. mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.

    Masa:
    2 budynie śmietankowe
    1/2 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    3 szkl. mleka
    1,5 kostki margaryny.

    Dekoracja:
    kiwi
    puszka brzoskwiń
    mandarynki
    winogrona
    wiórki kokosowe
    2 rurki
    żółta galaretka
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kolorowy motyl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek i cukru ubijamy pianę. Ubijając, dodajemy żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem i lekko mieszamy. Pieczemy 30 minut w tortownicy w 190 °C. Studzimy i kroimy na 3 części.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy. Szklankę mleka odlewamy i rozpuszczamy w nim budynie. Resztę gotujemy z cukrami. Gotujemy budyń. Wystudzony
    ucieramy z margaryną.
  • 3. Krążki ciasta nasączamy sokiem z brzoskwiń. Przekładamy masą budyniową (można dodać połowę pokrojonych brzoskwiń). Tort kroimy na pół i odwracamy, sklejamy brzegami. Wierzch smarujemy masą. Na środku
    kładziemy pasek galaretki. Ozdabiamy owocami i masą. Boki dekorujemy wiórkami. Czułki motyla robimy z rurek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować