Kolorowy miszmasz

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kolorowy miszmasz.

Składniki:

  • po 1 kg ogórków, cukinii, czerwonej papryki, cebuli, jabłek i marchewki
    olej
    gorczyca
    liście laurowe
    sól
    ziele angielskie

    Zalewa:
    1/2 l octu 10-proc.
    3 l wody
    3 łyżki soli
    7 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Kolorowy miszmasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie, ogórki i cebule kroimy w plasterki, papryki w paski. Lekko solimy, mieszamy. Odstawiamy na ok. 2 godziny. Osączamy.
  • 2. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Dusimy kilka minut na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy do warzyw z pokrojonymi jabłkami. Mieszamy. Przekładamy
    do słoików. Do każdego wkładamy liść i po kilka ziaren gorczycy i ziela.
  • 3. Zalewa: wodę zagotowujemy z octem, wsypujemy cukier i sól. Chwilę gotujemy. Zalewamy sałatkę. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Jabłka Ogórek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować