Kolorowy makaron po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kolorowa i sycąca potrawa to idealny pomysł na obiad czy ciepłą kolację

  • 45 min

Składniki:

  • 30 dkg mięsa mielonego
    gotowy sos do makaronu (może być meksykański)
    pół puszki kukurydzy konserwowej
    pół puszki czerwonej fasoli
    1 zielona papryka
    10 dkg sera żółtego

Kolorowy makaron po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone obsmażamy na łyżce oleju.
  • 2. Dodajemy pokrojoną zieloną paprykę i smażymy jeszcze przez chwilę.
  • 3. Dodajemy gotowy sos, kukurydzę i czerwoną fasolę (odcedzone). Gotujemy przez chwilę.
  • 4. Makaron gotujemy al dente.
  • 5. Na makaron wylewamy sos, na wierzch ścieramy na drobnych oczkach ser żółty. Smacznego.

Porady

Można dodać dowolny kolor papryki - tak samo jak rodzaj makaronu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy