Kolorowy filet

4.5 (164 ocen)

Nadziewamy czosnkiem i papryką i zapiekany z serem żółtym.

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1/2 główki czosnki
    2 pomidory
    kawałek papryki
    5 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    sos piri-piri
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowy filet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1usq99x 1. Fileta ponacinać i w każde nacięcie włożyć pasek papryki i plasterek czosnku. Fileta polać sosem piri-piri.
  • Filet przed zapieczeniem 2. Resztę papryki pokroić w kostkę razem z pozbawionymi pestek pomidorami. Wrzucić do naczynia do zapiekania, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Na to ułożyć fileta, posypać startym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekać przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odlać nadmiar soku. Przed podaniem pokroić w plastry. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować