Kolorowe warzywa z patelni

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybki, łatwy, kolorowy,a do tego bardzo zdrowy..Pełen warzyw ten garnuszekwnet napełni pusty brzuszek..

  • 10 min

Składniki:

  • Na mojej patelni znalazło się:

    - 5 dużych marchewek
    - 5 ziemniaków
    - sól, pieprz ziołowy, papryka ostra, oregano
    - 1 biała cebula
    - garść posiekanego pora
    - 2 pełne łyżki natki pietruszki
    - 1 fioletowa cebula



Kolorowe warzywa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek wrzucam na rozgrzaną patelnię pokrojoną w grube plastry marchewkę i przesmażam kilka minut.

    :)
  • 2. Następnie dodaję pokrojone ziemniaki, cebulę białą i przyprawy. Chwilę razem przesmażam, następnie przykrywam patelnię i zmniejszam ogień.
  • 3. Gdy marchewka i ziemniaki będą już niemal miękkie dodaję trzy ostatnie składniki: pora, pietruszkę i fioletową cebulkę. Mieszam wszystko razem, zostawiając jeszcze chwilę na ogniu. I gotowe.

Porady

To jest mój zestaw warzyw. Dodać można tak naprawdę wszystko to, na co przyjdzie nam ochota albo to co akurat w lodówce..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy