Kolorowe szaszłyki z piekarnika

4.5 (172 ocen)

Szaszłyki z piekarnika są idealne na zdrowy obiad. Można doprawić je po swojemu i zjeść z ulubionymi sosami.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    kilka pieczarek
    3 małe cebule
    1/2 żółtej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Szaszłyki

Kolorowe szaszłyki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety z kurczaka kroimy na nieduże kawałki, podobnie kroimy paprykę. Pieczarki kroimy na części (w zależności od wielkości) a cebulę w krążki.
  • 2. Na patyczki od szaszłyków nadziewamy kurczaka, paprykę, pieczarki i cebulę w dowolnej kolejności. Postępujemy tak aż miejsce na patyczkach się skończy i do wyczerpania składników. Posypujemy przyprawami i za pomocą pędzelka smarujemy delikatni olejem.
  • 3. Szaszłyki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować