Kolorowe szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie w przygotowaniu szaszłyki. Idealne z grilla, ale też z piekarnika,

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pęta kiełbasy podwawelskiej
    1 cukinia
    ½ czerwonej papryki
    12 pieczarek
    1 łyżka keczupu pikantnego
    1 łyżka tartego chrzanu

Kolorowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końcówki i pokroić na 12 plasterków. Pieczarki oczyścić z ziemi. Paprykę pokroić na 6 kawałków.
    Rozgrzać piekarnik do 200stC. Grzanie góra-dół z termoobiegem.
    Kiełbasę pokroić w 1,5 cm kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziać po kawałku kiełbasy, cukinii, kiełbasy, papryki, pieczarki, kiełbasy, cukinii, pieczarki i zakończyć kawałkiem kiełbasy. Tak przygotować wszystkie szaszłyki. Keczup wymieszać z chrzanem i posmarować sosem każdy szaszłyk ze wszystkich stron.
    Piec 20 minut z rozgrzanym piekarniku.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy