Kolorowe szaszłyki

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię różne szaszłyki, ale te najbardziej wszystkim smakują.

Składniki:

  • 50 dag środkowego schabu
    50 dag filetów z kurczaka
    sól
    pieprz
    przyprawa do grilla
    czerwona papryka
    czerwona cebula
    biała cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety i schab myjemy i osuszamy. Kroimy w ok. 2-cm kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
  • 2. Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w dużą kostkę. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki lub ósemki. Rozdzielamy.
  • 3. Warzywa i mięso nabijamy na patyki do szaszłyków w dowolnej kolejności. Układamy na tacce i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować