Kolorowe roladki schabowe w sosie

4.48 (162 ocen)

pyszny niedzielny obiad

Składniki:

  • 4 plastry schabu,
    kawałek cienkiej kiełbasy,
    1 ogórek kiszony,
    ćwiartka marynowanej czerwonej papryki,
    2 łyżki ostrej musztardy,
    1/2 l bulionu mięsnego,
    2 łyżki mąki,
    2 łyżki masła,
    1 łyżka śmietany
    sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Kolorowe roladki schabowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka kroimy na 4 podłużne części, to samo robimy z kiełbasą i papryką. Schab rozbijamy cienko, z 1 strony smarujemy musztardą, układamy ciasno paprykę, ogórka i kiełbasę, posypujemy solą i pieprzem, zwijamy w roladkę, związujemy sznurkiem. Wierzch posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z resztą składników. Obtaczamy w mące. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy gorącym bulionem, dusimy 20 min. pod przykryciem. Wyjmujemy roladki, sos zaprawiamy śmietaną. Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami.

Porady

roladki najlepiej przygotować dzień wcześniej i zostawić w lodówce, aby smaki się przegryzły

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować