Kolorowe roladki schabowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórka kroimy na 4 podłużne części, to samo robimy z kiełbasą i papryką. Schab rozbijamy cienko, z 1 strony smarujemy musztardą, układamy ciasno paprykę, ogórka i kiełbasę, posypujemy solą i pieprzem, zwijamy w roladkę, związujemy sznurkiem. Wierzch posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z resztą składników. Obtaczamy w mące. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy gorącym bulionem, dusimy 20 min. pod przykryciem. Wyjmujemy roladki, sos zaprawiamy śmietaną. Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami.
Porady
roladki najlepiej przygotować dzień wcześniej i zostawić w lodówce, aby smaki się przegryzły
Komentarze