Kolorowe roladki to schabowe z bogatym wnętrzem z fasolką szparagową,czerwoną papryką i serem,taki obiad na pewno nie będzie nudny!
40 min
Składniki:
6 plastrów schabu
20 dag fasolki szparagowej zielonej
1/2 papryki czerwonej
kawałek pora
15 dag sera żółtego
czubrica zielona do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
2 jajka
bułka tarta do panierowania
4 łyżki sezamu do panierowania
olej do smażenia
Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płaty schabu rozbijamy na cieniutkie plastry,posypujemy z każdej strony czubricą zieloną.Odstawiamy na 20 minut do lodówki
2.W tym czasie gotujemy w osolonym wrzątku fasolkę szparagową na półmiękko,odcedzamy zostawiamy do wystygnięcia.
Por kroimy w krążki, paprykę czerwoną w paseczki,ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej.
3.Układamy warzywa na mięsie równomiernie,posypujemy startym serem,zawijamy w roladki,panierujemy w rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem,smażymy na oleju pod przykryciem na wolnym ogniu aż będą miękkie i upieczone w środku.
Komentarze