Kolorowe roladki

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

Kolorowe roladki to schabowe z bogatym wnętrzem z fasolką szparagową,czerwoną papryką i serem,taki obiad na pewno nie będzie nudny!

  • 40 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    20 dag fasolki szparagowej zielonej
    1/2 papryki czerwonej
    kawałek pora
    15 dag sera żółtego
    czubrica zielona do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku

    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    4 łyżki sezamu do panierowania
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty schabu rozbijamy na cieniutkie plastry,posypujemy z każdej strony czubricą zieloną.Odstawiamy na 20 minut do lodówki
  • 2. W tym czasie gotujemy w osolonym wrzątku fasolkę szparagową na półmiękko,odcedzamy zostawiamy do wystygnięcia.
    Por kroimy w krążki, paprykę czerwoną w paseczki,ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej.
  • 3. Układamy warzywa na mięsie równomiernie,posypujemy startym serem,zawijamy w roladki,panierujemy w rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem,smażymy na oleju pod przykryciem na wolnym ogniu aż będą miękkie i upieczone w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować