Kolorowe pikle

0 (0 ocen)

Są bardzo dobre jako przystawka na imprezę lub jako sałatka do obiadu

Składniki:

  • 4 papryki czerwone
    4 papryki żółte
    4 papryki zielone
    5 średnich cukinii
    7-8 ogórków gruntowych
    2 średnie cebule
    2 ząbki czosnku

    Zalewa:
    6 szklanek wody
    1 szklanka octu
    4 łyżki soli
    1/2 szklanki cukru
    5 liści laurowych
    10 kulek ziela angielskiego
    2 łyżki gorczycy

Kolorowe pikle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać, z papryk usunąć gniazda nasienne. Papryki, cukinie i cebule pokroić w grubą kostkę, ogórki pokroić w grube plastry, czosnek w cienkie plasterki. Składniki na zalewę zagotować. Warzywa wymieszać razem, ponakładać do słoików. Zalać zalewą, pasteryzować około 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy