Kolorowe paseczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię je często na obiad, bo moja rodzina lubi drób z frytkami.

Składniki:

  • 60 dag filetów z kurczaka
    3 papryki (żółta, czerwona i zielona)
    cebula
    jajko
    sól, pieprz
    curry
    1 szkl. oleju
    1 szkl. bułki tartej

Kolorowe paseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki i mięso myjemy. Kroimy w paski, a obraną cebulę w piórka.
  • 2. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Mieszamy z rozkłóconym jajkiem.
  • 3. Bułkę tartą mieszamy ze szczyptą soli i 3 łyżeczkami curry. Obtaczamy
    mięso i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy paprykę i cebulę, przykrywamy i dusimy ok. 10 minut. Podajemy z frytkami i keczupem oraz surówką z kapusty pekińskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy