KOLOROWE KOTLETY

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pachną wiosną :)

  • 30 min

Składniki:

  • 300 mięsa mielonego z łopatki
    pęczek rzodkiewek
    pęczek koperku
    cebula
    5 łyżek bułki tartej do masy + trochę do obtoczenia kotletów
    3 jajka
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Kolorowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mielonego mięsa dodać pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę i posiekany koperek oraz cebulę. Wbić do masy dwa jajka i wsypać bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować dowolnej wielkości kotlety. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć do zrumienienia, na wolnym ogniu często przewracając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy