Kolorowe koreczki

0 (0 ocen)

przekąska na Euro

Składniki:

  • Porcja na 8 sztuk
    8 plasterków świeżego ogórka
    1 cienka podwędzana parówka drobiowa
    2 suszone pomidory w oleju
    2 średnie rzodkiewki
    kilka szczypiorków
    8 marynowanych perłowych cebulek
    1 pomidor
    kilka liści sałaty rzymskiej

Kolorowe koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówkę pokroić na 8 równych części.
    Szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić na równe paseczki tak aby na każdy koreczek było po 4 paseczki.
    Rzodkiewki umyć i pokroić na 8 plasterków.
    Pomidory suszone i cebulki odsączyć a pomidory pokroić na 8 części.
  • 2. Na każdą wykałaczkę nabić po plasterku ogórka, następnie parówkę.
    Na parówkę nabić pomidory potem rzodkiewkę a na nią koliście paseczki szczypiorku.
    Na sam koniec nabijamy perełki cebulki.
    Na talerzyku układamy sałatę, koreczki nabijamy na pomidora i układamy całość na talerzyku z sałatą.

Komentarze

Podobne przepisy