KOLOROWE JAJA FASZEROWANE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Co roku robię je na Wielkanoc. Bawią oko i cieszą podniebienie.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jaj ugotowanych na twardo
    2 łyżki kaparów odsączonych z zalewy
    10 listków świeżej bazylii
    3 pomidory suszone z zalewy (pomysł mojej Mamy, żeby je dodać - bardzo udany :))
    2 łyżki tartego parmezanu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 18 proc
    Pieprz

Kolorowe jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Żółtka, kapary, pomidory, bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem do smaku. Pastę włożyć w otwory w jajkach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy