Kolorowe faszerowane ziemniaki z migdałami

0 (0 ocen)

Kolejny własny przepis na faszerowane ziemniaki.

Składniki:

  • 3 duże młode ziemniaki
    marchewka
    kilka większych różyczek brokuła
    garść startego żółtego sera
    garść płatków migdałowych + garść do dekoracji
    masło
    sól, pieprz
    2 łyżki śmietany

Kolorowe faszerowane ziemniaki z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowe faszerowane ziemniaki z migdałami 1. Ziemniaki wyszorować i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, ugotować. Różyczki brokuła ugotować. Marchewkę, brokuł (jedną różyczkę odłożyć do sosu), ser i migdały wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
  • Kolorowe faszerowane ziemniaki z migdałami 2. Farsz nakładać do łódeczek z wydrążonych ziemniaków, na każdym położyć po wiórku masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 10-15 minut.
    Odłożona różyczkę brokuła rozdrobnić widelcem, wymieszać ze śmietaną i doprawić solą.
    Podawać z gorącymi ziemniaczkami posypanymi uprażonymi migdałami.

Komentarze

Podobne przepisy