Kolorowe danie z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane ziemniaki-ja miałam z obiadu z poprzedniego dnia,pokroić w drobną kostkę . papryki umyć wydrążyc nasiona pokroić w cieniutkie paski.Cebulę obrać i drobno posiekać.Boczek pokroić w kostkę.
2.Boczek wrzucić na suchą patelnię i wytopić ,dodać do niego cebulkę i paprykę i smażyć wszystko razem około 5 minut,warzywa maja być miękkie ale jednocześnie chrupiace.Pod koniec dodać pokrojone ziemniaki.
3.Jajka roztrzepać w miseczce trzepaczką ze śmietaną doprawić solą pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej,ser zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do masy śmietanowo jajecznej wymieszać.
4.Przyprawioną masę wylać na patelnię z ziemniakami i smazyć na wolnym ogniu do momentu aż masa sie zetnie. Podawać gorace prosto z pateni posypane obficie pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze