Kolorowa zupa z cukinii i kurek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Latem na naszym stole czesto królują kurki i cukinia - tym razem postanowilam połączyc oba smaki w jednej kolorowej zupie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kurki: 150 gramów
    - cukinia: 2 sztuki
    - bulion warzywny: 1 litr
    - ziemniak: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - śmietany 18%: 150 mililitrów
    - wino białe: 50 mililitrów
    - pieprz: 1 szczypta
    - świezy tymianek gałązki: 3 sztuki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kolorowa zupa z cukinii i kurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyc, obrać, skórki ugotować oddzielnie w wodzie, odcedzić i odłożyć. 1/2 z kurek odłożyc.
  • 2. Cebulę i ziemniaki i 1/2 kurek pokroic w kostkę obsmażyć na oliwie, dodać białą część cukinii, zalać winem, odparować. Podlać wywarem z warzyw, gotować do miękkości, dodac pieprz i tymianek.
  • 3. Zmiksować, dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Odlać 2/3 wywaru. Do pozostałej 1/3 dodać ugotowane skórki z cukiniii zmiksować. Pozostałe odlożone kurki usmazyć na masle.
  • Kolorowa zupa z cukinii i kurek 4. Obie zupy wlać "artystycznie" do talerzy, dodać podsmażone na maśle kurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować