Kolorowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię sałatki. Często sama je wymyślam lub zmieniam gotowe przepisy.

Składniki:

  • Na 1 dużą porcję:
    ● 1/4 główki sałaty lodowej
    ● 1/2 małego ogórka
    ● 7 pomidorów koktajlowych lub duży pomidor
    ● 1/2 małej pomarańczowej papryki
    ● 1/2 czerwonej cebuli
    ● 1/2 puszki tuńczyka
    ● 2-3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
    ● 3 łyżki kukurydzy
    ● op. sosu sałatkowego np. winegret

Kolorowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa z tuńczykiem 1. Świeże warzywa myjemy
    i osuszamy. Liście sałaty rwiemy
    w mniejsze kawałki. Ogórka
    kroimy w półplasterki, pomidory
    w ćwiartki, paprykę
    w krótkie paski, a cebulę
    w kostkę.
  • Kolorowa z tuńczykiem 2. Tuńczyka osączamy. Sos
    przygotowujemy według przepisu
    na opakowaniu, odstawiamy
    na chwilę.
  • 3. Na dużym talerzu układamy
    kolejno warstwy: sałata,
    ogórek, pomidory, papryka,
    tuńczyk, cebula, fasola, kukurydza.
    Całość równomiernie
    polewamy przygotowanym
    sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy